A+ A A-

Amersfoort 2005

  • Overordnet kategori: Dingser
  • Kategori: Spill og data
  • Sist oppdatert torsdag 19. juli 2018 09:50
  • Treff: 2218

Jeg har gjort det før, og jeg gjør det igjen. Biltur til Amersfoort - en liten by 40 minutter nord/øst for Amsterdam. Hvorfor? Jo, altså - jeg har en bilstereospiller som ikke så veldig mange andre har. Noen av de ikke så mange andre møtes en gang i året. Jeg også. På ettermiddagen den 7. juli 2005 satt jeg meg i bilen og kjørte til Amersfoort for å være med på det årlige Europa-treffet. Geeky. Jeg er geeky.

Jeg importerte spilleren fra England i 2000, eller deromkring. Den kostet flesk, og den var rimelig spesiell. På den tiden var dette den eneste bilspilleren på markedet med harddisk og Linux operativsystem for MP3-avspilling. Selskapet som produserte den (empeg) ble kjøpt opp av Rio, og de la ned produksjonen for et par-tre år siden. I dag er det nesten en kult-spiller. Et eget forum på nettet, owners gatherings både i USA og i Europa.

Jeg dro fra Oslo i ett-tiden på torsdag. Sent samme kveld overnattet jeg på et lite hotell i utkanten av København. Jeg sto tidlig opp og var fremme i Amersfoort rundt klokka to fredag formiddag. Det var mange timer til noe spennende skjedde, så jeg dro inn til Amsterdam og spiste lunsj, tok en kanalbåttur og slappet av i sola. I seks-tiden dro jeg tilbake og møtte de andre deltakerne fra alle kanter av Europa - og helt fra USA!

Vi spiste middag sammen fredag kveld, tok noen øl og chilla på en pub. Lørdag morgen etter frokost satt vi i et møterom og bablet om empeg og om andre digitale dingser. Rio viste frem litt av hvert og vi ble presentert for et nytt DJ-produkt (MP3-scratching). Etter lunsj var det tid for å vise frem beistet sitt. De rundt 20 bilene hadde alle en empeg installert. Jeg fikk kred for at jeg hadde et kamera montert i grillen på bilen min. Bildet ble vist på Pioneer-spilleren med 7,5" skjerm. Musikken kom fra empegen som for anledingen hadde gjesteopptreden i hanskerommet. Den var egentlig ikke montert av plassproblemer, så den fungerte som jukebox på arbeidsplassen min på Kolbotn.

Lørdag kveld var det fest. Jeg følte meg ikke bra, så jeg gikk opp på rommet mitt og la meg nedpå. Det neste jeg husker var at jeg måtte på do litt over sju på morrakvisten. Jeg var fremdeles ikke helt pigg, og jeg fikk ikke sove igjen. I åtte-tiden pakket jeg og satte kursen mot Oslo. Jeg sendte en SMS til lederen for arrangementet og unnskyldte den tidlige retretten kvelden før, samt tidlig avreise på søndag. Jeg skulle egentlig vært med på lunsj og guidet tur i Amersfoort.

Det er ca. 1400 km hjem, og jeg bestemte meg for å kjøre i ett strekk. Klokka var ikke så mye da jeg kjørte inn i Tyskland - søndag og nesten ikke trafikk. Jeg bestemmer meg for å sjekke topphastigheten på bilen min. Jeg hadde 170 gamp å rutte med, og bilen hadde en oppgitt toppfart på 115 km/t. Det er en spesiell følelse å kjøre så fort. Den lille Focusen var ganske stabil, men det var noe ekkelt med det hele. Tanker om hvordan vraket ville sett ut ble for overveldende, og jeg satt ned hastigheten etter bare noen få minutter... til 180 km/t ;)

Jeg kjørte hjem uten andre stopp enn en 20 minutters powernap på grensa mellom Tyskland og Danmark. Det tok noe i overkant av 14 timer. Jeg hadde altså en snitthastighet på ca 100 km/t hele veien fra Amersfoort til Oslo. Det er pent.

Se video av toppfarten her:

Klikk på bildene for større utgave


Her ser du den noe midlertidige installasjonen. Når jeg lukker igjen hanskerommet, trekkes ledningene litt opp, så de ikke synes så godt. På skjermen ser du det som var foran bilen da bildet ble tatt. Den saken med rødt display, er empeg-spilleren med 37GB harddisk og Linux operativsystem.


Her kan du se hvordan det ene kameraet er montert.