A+ A A-

Mitt første bilde av solen

  • Overordnet kategori: ROOT
  • Kategori: Dingser
  • Treff: 1105

Det skulle ta 46 år for meg å få mitt første bilde av solen. Jada, så klart har jeg tatt bilder av solfylte dager - og sikkert fått med ei rundt lysende kule. Nå har jeg tatt et bilde av solen.

I sommer var Majken og jeg på dagstur til Sarpsborg for å besøke Inspiria. På vei ut måtte vi så klart innom giftshoppen, og da jeg sto i kassa lyste den plutselig mot meg. Et vaskeekte teleskop!

Jeg kjøpte det, jeg. Teleskopet. Pakken inneholdt selve teleskopet, som er å regne som et nybegynnerteleskop, et par okularer, et ganske stødig tripod-stativ, og et verktøysett for å montere herligheten.

Sky-Watcher Startravel 80, heter det. Siden jeg kjøpte det har jeg kun brukt det til å kikke på naboen... på andre siden av Glomma. Ja, for å se på ting på veldig nært hold fungerer ikke så bra :)

Jeg kjøpte solfilter og månefilter noen dager etter at vi var på Inspiria. I går og i dag kom de i posten fra henholdsvis UK og Tyskland. Månen er det bare å glemme å se på nå. Den henger lavt og langt mot øst, så jeg ser den ikke fra huset. Solen, derimot...

Jeg mangler en liten del for å kunne bruke speilrefleksen, så i mellomtiden har jeg brukt GoPro og et gammelt Canon Ixus knipsekamera. Det er litt vanskelig å holde det støtt, men jeg har faktisk klart å ta en del ok bilder.

Det første jeg oppdaget, som er veldig kult, var et par godt synlig solflekker.