A+ A A-

Månen over Bjørkelangen

  • Overordnet kategori: ROOT
  • Kategori: Dingser
  • Treff: 1069

Det var det herrens år 2015... akkurat. I fjor, der altså. I forifjor hvis du leser dette i 2017. Regn selv hvis du leser dette senere enn 2017. Ja, men hva skjedde da? Husholdningen kjøpte inn et teleskop. Det var et impulskjøp, og det var et impulskjøp jeg sjelden har hatt så mye moro med etterpå. Milepel nummer 3 er oppnådd; jeg har tatt bilde av månen med speilreflekskamera.

Det første bildet jeg tok var også av månen, men den gangen brukte jeg mobilkameraet og et Ixus knipsekamera. Det ble bilder av det også, men ikke slik som dette!

Som så mange før meg har jeg skaffet til veie en T-ring som passer på mitt Canon 60D, og et Barlow-adapter som gjør at jeg kan sette kameraet direkte på teleskopet - og da fungerer teleskopet som et objektiv. Jeg har mye å gå på når det gjelder å få bildene skarpe, men øvelse gjør mester - så om en ti-års tid legger jeg ut virkelig skarpe bilder. 

Det ble ikke så verst, da. Man ser godt at dette er månen. Det jeg allerede nå merker er at jeg gjerne skulle hatt et teleskop med motor og søkeprogram, samt et CCD-kamera. Da ville jeg ikke gjort noe annet enn å fryse fingrene av meg for å ta bilder av månen midt på natta.

Trykk her for en større versjon av bildet over.