A+ A A-

1985 - 1987 - Volvo Amazon

  • Overordnet kategori: Artikler
  • Kategori: Kyrres biler
  • Sist oppdatert søndag 07. juni 2009 02:09
  • Treff: 3133

 

Min første bil! Da jeg bodde i Trysil kom jeg i kontakt med en fyr som hadde en Volvo Amazon. Den skulle han selge, og jeg var hyppen på å kjøpe. Det var nesten et helt år til jeg ble 18, men jeg ville ha bil.

Amazonen var ufattelig harry. Den var delvis grunnet i påvente av ny lakk, interiøret ga assosiasjoner til 1970-talls amerikanske doplangere og halliker - og gikk i Norge under betegnelsen "Plysh-heaven". På gearspaken satt det en gearspakkule som veide minst fem kilo. Den var gjennomsiktig og hadde skjell og slikt inni. På humpete vei i 1. og 3. falt den ut av gear. Motoren var så-som-så, og jeg kjøpte en ny motor fra Brødrene London. En B20. Den lå på gårsdplassen i fem år inntil jeg endelig fikk kastet den. Da var den ikke mye å ta vare på lenger.

Da jeg flyttet tilbake fra Trysil fikk jeg jobb på et lager for bildeler. De solgte Pioneer bilstereo, og jeg var ikke sen om å ta ut et digert anlegg til Amazonen. Kveldene inne i bilen ble ofte lange - selv på vinteren. Med bilen på tomgang og musikken på full guffe. Det var tider...

I 1987 dro jeg i militæret og møtte en trønder som ville kjøpe Amazonen. Slik gikk det med den bilen.