A+ A A-

kyrre.no er et faktum

  • Overordnet kategori: Artikler
  • Kategori: Siste nytt
  • Sist oppdatert fredag 27. november 2009 14:58
  • Treff: 4527

Mine første websider så dagens lys så langt tilbake som i 1998. Det var først i 2003 at jeg fikk mitt eget domene. Det var kun kyrre.net som var mulig å registrere den gangen. I dag, seks år senere er det opplest og vedtatt: kyrre.no er et faktum!

I starten la jeg ut hjemmesiden på gratiskontoen man fikk med på kjøpet fra Telenor og de andre internettilbyderne. Jeg husker at jeg hadde http://home.sol.no/~e-bbs/ og http://home.sol.no/~kjohanss/ og et par til i samme stilen. Dette var forsåvidt greit nok, men etter hvert som websidene ble mer og mer brukt ble kravet om en mer gjennomtenkt webadresse større. Vi byttet dessuten til en nettleverandør som ikke hadde gratis websideplass etter hvert som internett ble mer aktuelt for bedriften jeg jobbet i.

Da jeg skulle opprette domenenavnet var det kyrre.no som sto øverst på ønskelista. Det var dessverre allerede tatt av en klesdesigner som het Kyrre. Jeg måtte nøye meg med kyrre.net. Dette har jeg levd med og brukt til alt mulig rart frem til nå.

Jeg satte meg tidlig opp på varsellista og skulle få beskjed dersom domenet eventuelt skulle bli ledig. Tidligere i sommer fikk jeg en e-post med beskjed om at en rekke .no-domener skulle slippes, og at kyrre.no var et av dem.

Jeg heiv meg over tastaturet for å registrere det. Neida, det gikk ikke. NORID hadde satt en sperre på domenet. Jeg ringte dem for å høre hva årsaken til det var, men de på kundesenteret visste ikke hvorfor.

Da var det bare å sette seg på varsellisten igjen, og vente, og vente, og vente. I dag var ventetiden over. En e-post dukket opp hos meg med beskjed om at det nå var mulig å registrere kyrre.no. Mailen landet i min innboks 17 minutter over hel, og jeg hadde bekreftelsen fra Domeneshop to minutter senere. Aldri har jeg vel registrert et domene så raskt! Jeg måtte jo være først... Jeg skalv som et aspeløv da jeg hadde fakset over egenerklæringen. Tenk om jeg skrev noe galt. Tenk om jeg ikke var rask nok ute. TENK OM!

Som du skjlnner gikk det helt fint, og domenet er registrert på mitt enkeltmannsforetak. Fra nå av legges livet mitt ut på visning på både kyrre.no og gode gamle kyrre.net

Velbekomme!