A+ A A-

Vinterhobby

  • Overordnet kategori: Artikler
  • Kategori: Hobby
  • Sist oppdatert torsdag 09. november 2006 10:29
  • Treff: 2221

Vintermørket er i ferd med å kaste skygge over alt vi gjør. Kortere dager og lengre kvelder. Jeg trengte noe å finne på. Kan ikke sitte og holde AG i hånda absolutt hele tiden...

Da jeg var liten gutt samlet jeg på modellbyggesett. Jeg malte og limte fly og biler og båter. Denne hobbyen fikk en brå slutt da jeg gikk amok med luftgeværet og en neve 8 grams kinaputter. Jeg har noen bilder av modellene mine, og de var ganske fine. Jeg var en liten pirk da jeg var... liten. Er jeg like pirk nå? Neppe. Fikk jeg plutselig lyst til å bygge meg et modellbyggesett? Ja.

Jeg var en tur og hentet noe greier i Strømmen, og da svingte jeg innom en hobbysjappe på veien. Jeg handlet inn lim, maling, sparkelpasta, pussepapir, hobbykniv - og et ACH-47A Armed Chinook. Jeg har aldri bygget helikopter før, så det var naturlig å ville prøve det. Litt om litt har det blitt til - fra masse små umalte biter på brett, til noe som ligner et transporthelikopter fra 1960-tallet. Jeg hadde lyst til å holde meg til et tema, og da ble det Vietnamkrigen.

Dette er et av USAs mest brukte helikoptre i krig - og det brukes den dag i dag. Jeg er ikke helt ferdig, men grunnarbeidet er i alle fall ferdig. For å få den rette finishen, må jeg investere i et paintbrush-sett. Da kan jeg lage mye mer naturtro farger på tingene. Nå ser det rett og slett litt plæstikk ut.


Rotorene er ikke montert. På tegningen kan man se hvordan man setter det hele sammen.


Som jeg sa - det ser litt plæstikk ut.

Her ser man inn i buken på helikopteret. Plass til mye rart.


Det blir kult å ta bilder av det når det er helt ferdig. Da skal det 'ut og fly'... ikke slik å forstå at jeg skal slippe det i bakken fra 4. etasje... selv om det jo egentlig hørtes litt gøy ut. Det ville i alle fall løst problemene forbundet med AGs uttalelse: Jaha, og hvor skal du ha det når det er ferdig?


Arbeidsbordet. Man okkuperer selvsagt hele spisebordet i tre uker når man bygger modellbyggesett.


Og slik skal det se ut når det er ferdig. Særlig.