Merknad
  • SlideshowFx Plugin: Error in API Google+ - Invalid grant
A+ A A-

Rallydebut endte med seier

  • Overordnet kategori: Artikler
  • Kategori: Motorsport
  • Sist oppdatert tirsdag 21. februar 2012 15:01
  • Treff: 1345

I en måneds tid har det blitt mer og mer snakk om at Kristin vil forsøke seg som kartleser i rallybil. Lørdag 15. oktober kom hun et godt stykke på vei. Ikke bare var det hennes debut i et ekte rallyløp, det endte også øverst på pallen.

To dager med nerver og mageknip var endelig snart over. Kristin hadde fått låne en kjøredress, utløst engangslisens, og skulle fyke rundt Bjerkebanen med Jørgen Solberg i en Subaru Impreza med 4-hjulstrekk, 276 hestekrefter og masse dreiemoment.

De siste tre timene før start gikk tregt, og Kristin (og jeg på vegne av Kristin) var veldig nervøs. Videoutstyr ble montert, setet ble justert, sikkerhetsselene ble justert, og de tok en liten tur rundt på området for å varme opp. Da de kom tilbake var Kristin bare et stort glis. Selv om de neppe kjørte fortere enn 40 km/t var det i følge Kristin helt rått. Og råere skulle det bli.

Klokka passerte fire og starten gikk. Ca. 35 minutter senere sto Subaruen på startstreken.

5-4-3-2-1-KJØR!

G-kreftene dyttet Kristin bakover og inn i setet da bilens 276 hestekrefter ble overført til hjulene. Kristin hadde vært urolig for at det skulle riste og skrangle mye, men slik er det ikke i en moderne rallybil. Ikke er det spesielt humpete på en travbane, heller.

Noen få minutter etter var det over - i alle fall første omgang. Med fler enn 100 påmeldte var det ikke tid til fler enn to runder. - Utrolig kult, sa Kristin da hun krabbet ut av rallybilen. Mye mindre dramatisk enn hun hadde ventet seg; trygghetsfølelsen i en slik bli er skyhøy. Man er omgitt av et solid stålbur, og sikkerhetsbeltene holder kroppen helt fast. Det eneste hun kunne klage på var litt vondt i nakken. Det koster å holde hodet oppe med slike krefter i sving.

Resultatene etter første runde var positivt overraskende; de ledet totalt - riktignok med knapp margin. Runde to ville bli en thriller.

Starten gikk igjen og Jørgen Solberg var bestemt på å satse maks. Han har ikke kjørt så mye på en stund, og var litt rusten - men det skulle vise seg at gamle kunster ikke var glemt.

Selv med en tabbe midtveis i runde to, kjørte de inn til bestetid - 0,12 sekunder foran nummer to. Godt bilene kjører med transpondere slik at man slipper å stole på en pekefinger og en stoppeklokke.

Det ble altså både gruppeseier og totalseier. Vi ble igjen til premieutdelingen i sjutiden på kvelden, og jaggu ble ikke navnet til Kristin ropt opp. Eller... det vil si; hun ble først ropt opp som Kristian Strand. Ha, ha, ha! Det syntes jeg var veldig skøy.

Kristins rallydebut endte altså opp med seier og pokal! Det må jeg si!

Jo, jeg glemte å nevne at hun ble intervjuet av Viasat Sport. Om innslaget kommer på TV vet jeg ikke ennå, men det vil garantert bli opplyst om en slik eventualitet på mine websider.

Linker:
Resultatliste

Her er bildene. Klikk på de små for å se de store. Bla med piltastene.
{sfx ...}