A+ A A-

DVD-opptaker

  • Overordnet kategori: Artikler
  • Kategori: DVD
  • Sist oppdatert fredag 27. november 2009 12:37
  • Treff: 2380

Før var det bare meg, men nå er det to igjen. Akrat. Det begynte med en DVD-spiller for PC, så kjøpte jeg en Thomson, så gikk jeg for en Philips, og så en Thomson igjen (som var dritt og gikk i stykker) - og nå, nå har jeg en Panasonic DVD-opptaker.

Ke, sier du? Joda, det er en boks som er litt tykkere enn en DVD-spiller. Inni er det TV-tuner, DVD-spiller, DVD-brenner og en harddisk som gjør at jeg kan ta opp programmer fra TV og se senere. En veldig avansert videspiller, med andre ord.

Jeg fikk tak i en spiller med 160G disk, som gir meg mer enn 35 timer opptak i høyeste oppløsning. Bra nok selv for meg. Det som er synd, er at ikke produsentene kan legge inn noen små detaljer som ville gjort disse produktene til skikkelige höydare. Hva om jeg kunne koplet den opp i nettverk, og overført hjemmevideoen fra PC til boksen? Hva om jeg kunne brukt boksen som MP3-streamer og kjørt musikk ut på TVn? Hva om jeg kunne det?

Det er jo ikke verre enn at jeg svir av en DVD eller fem på PCn, men tenk så mye enklere det ville vært. Det er imidlertid en ganske kul detalj; minnekortleser. Jeg kan altså putte inn MD-kort og Flash-kort, og vise feriebildene direkte på TVn uten å fikle med overføring og slikt først. Bildene kan også kopieres over til disken for lagring. Smart.

Nei, nå skal jeg inn i stua og se Red October som jeg tok opp her forleden. Jeg har selvsagt redigert bort all reklamen fra TV3 - så dette blir en fornøyelig opplevelse!