A+ A A-

Bikkjekaos i snødiket

  • Overordnet kategori: Artikler
  • Kategori: Dyra våre
  • Treff: 1999

Jeg har mange historier fra tiden med Xaron og Jom-Jom. Noen av dem stikker seg ut og bør viderefortelles. En av mine favoritthistorier var fra den gangen Jom-Jom og jeg var mye ute og gikk på ski. Det må ha vært i 1982-1983. Det var vinter, masse snø, -10 grader, puddersnø og flotte skiforhold.


Vi gikk fra Lindeberg og innover mot Mariholtet. Jom-Jom var festet med 10 meter line fra et belte rundt livet mitt til en sele på ryggen hans.

Vi begynte på en lang nedoverbakke som delte seg noen og nitti grader til venstre og oppover, og svakt til høyre nedover. Jom-Jom var svært godt dressert og adlød talekommanadoer; som for eksempel hvilken retning han skulle ta. Jeg ropte 'Høyre! Høyre!'. Det gikk veldig fort, jeg satt i hockey og lå nede i litt isete skispor med begge skiene. Jom-Jom begynte å svinge mot høyre, men så fikk han se noe jeg ikke så - han lå tross alt ti meter foran meg - et 8-spann med huskyer sto og hvilte 100 meter opp i bakken til venstre.

Det som nå skjedde gikk i saktefilm for meg - og det er svært komisk å tenke tilbake på. Jom-Jom satte klørne i snøen og bråsnudde som sagt mer enn 90 grader til venstre. Jeg hadde ikke nubbsjanse til å få skiene opp fra de isete sporene i tide til å bremse eller svinge. Resultatet ble som man ofte ser på tegnefilmer. Jeg føyk til høyre, Jom-Jom til venstre. Da lina ikke hadde mer å gå på, bråstoppet begge to, og forsvant ned i et dike rett frem. En forrykende sky av løssnø, hundepels, line, ski, staver og en rød anorakk forsvant ned i skråninga.

Det ble helt stille... helt til en stemme fra 8-spannet spurte om vi levde. Da bekreftelsen kom, braket de ut i latter. Det hadde visstnok sett hysterisk festlig ut.

Ingen skadde poter eller lemmer.