A+ A A-

Rampestreker

  • Overordnet kategori: Artikler
  • Kategori: Dyra våre
  • Treff: 2269

Å ha ungkatt i huset er nesten som å ha en skokk bølleunger boende. Katta Mojo lager liv i heimen kvar einaste dag.

Se for deg følgende: Katten hopper opp på sjenken min (lydløst). Der står det en liten nissefigur som han VET at han ikke får røre. Han har blitt tatt på fersken så mange ganger tidligere, med påfølgende flyturer, at dette vet han. Så sitter han der og ser på nissen. Som en liten unge løfter han labben og dytter forsiktig borti den. Så ser han etter om jeg følger med. Katten kan ikke konseptet "speilbilde i vinduet". Når han tror at kysten er klar, tar han fart og måker til nissen så den fyker ned og bortover gulvet. Andre ganger tar han samme nisse (han elsker denne nissen) og dytter den én og én millimeter helt til den ligger heeeelt på kanten av sjenken. Så flytter han seg etter slik at han kan se over kanten når nissen langsomt sklir over kanten og faller i gulvet. Festlig.

Blomsterpotta
Jeg har en blomsterpotte. Oppi den står en stakkars sliten jokkapalme (eller noe slikt). Mojo bor i lange perioder oppi den potta. Han ligger og ruller seg i jorda, og tygger på bladene og bruker palma som lekestativ. Utrolig at den fremdeles er grønn.

Nattlige aktiviteter
Alle vet at katter er nattdyr - jeg også. Hadde det ikke vært 19 kuldegrader ute, så hadde jeg kasta ut skinnet for lenge siden, men dakal lille puseklumpen kan jo flyse på pusepotene sine...

Så han får være inne. Klokka ti er han dødstrøtt. Da liggern og purker i en stol et eller annet sted. Klokka elleve begynner han å røre på seg. Når jeg går og legger meg, sånn mellom halv tolv og tolv, da leggern inn tredjegearet og gir full gass. Prøv å få sove med en torpedo som bruker hodeputa di til å ta svingen med. Eller prøv å være så dum at du lar den ene tåa få frisk luft. Du blir sånn passe lys våken når kattafaen smyger seg lydløst innpå og setter klørne mellom stortåa og den ved siden av.

Klokka to begynner han å roe seg. Da har han lagt inn sjettegearet og cruiser rundt mens han finner på faenskap. Noe så irriterende å høre på at han dytter snora på rullgardinen inntil panelovnen under vinduet: Kling, kling, kling. Hadde det ennå vært rytmisk - men neida, plutselig sier det: KLINGKLINGKLINGKLING.

Våken igjen.