A+ A A-

Oppgradering av GPS-parken

  • Overordnet kategori: Artikler
  • Kategori: GPS
  • Sist oppdatert onsdag 12. mars 2014 20:50
  • Treff: 2910

Fra før har jeg en liten iPaq med TomTom software og Bluetooth GPS-antenne - og et Alpine bilnavigasjonssystem med 9" widescreen og DVD. Nå er Alpine-anlegget byttet ut med et nytt fra Pioneer. Avic-X1. Oh My God, det er så deilig!

Navigasjonsenhetene fungerer på samme måte. En stemme sier hvor jeg skal kjøre, og man ser kart og veikryss på skjermen. Der stopper imidlertid de fleste likehstrekkene.
Den største forskjellen i utseende er at Avic-X1 kun er én enhet (to med en liten koplingsboks som legges under setet). Det betyr at alt er inne i enheten som puttes inn i bilens stereoanleggbrønn. Skjermen kommer ut og foldes opp. Man kan altså bruk enheten som en helt vanlig CD-spiller og radio - og så kan man ta frem skjermen når man skal ut på ukjente veier.

Spilleren har berøringsskjerm, og stemmestyring. Stemmestyringen synes jeg ikke er spesielt bra. Systemet oppfatter hva jeg sier én av fem ganger, og det er ikke bra nok. Selv i høye hastigheter er det relativt støysvakt inne i kupéen, og mikrofonen er plassert innenfor de rammene som er gitt.

Skjermen er imidlertid helt fantastisk. Store knapper som er lett å treffe (ja, jeg har koplet slik at jeg kan gjøre ting mens jeg kjører - hvem har tid til å stoppe...).

DVD-spilleren kan også vise film. Hvis jeg kjøper skjermer til hodestøttene, er det innebygget en funksjon som gjør at man kan vise navigasjon foran, og DVD-film bak - eller omvendt. Systemet er bygget slik at om man tar ut navigasjons-plata, legges den valgte ruta inn i minnet på spilleren. Man kan ikke gjøre endringer, og man kan ikke zoome inn og ut - da må skiva inn igjen. Fordelen er selvsagt at man kan navigere og se film samtidig.

--> Link%20til%20produsenten