Merknad
  • SlideshowFx Plugin: Error in API Google+ - Invalid grant
A+ A A-

Halloween 2011

  • Overordnet kategori: Artikler
  • Kategori: Halloween
  • Sist oppdatert søndag 26. februar 2012 11:55
  • Treff: 5156

Ja, så var det endelig 10-årsjubileum! - Hm, var ikke det i fjor, spør du nå. Neida, det er i år. I fjor var det den tiende festen, men det niende året. I år var det den ellevte festen og det tiende året. See?

Det hele startet altså høsten 2001. Etter at Jack hadde sin Halloween-fest i år 2000 og jeg var på en annen i 1999, ble jeg inspirert og bitt av basillen, og da jeg flyttet inn i hus i 2001 kunne jeg ikke la være å invitere til en skrekkelig fest.

11 fester senere konstanterer vi at den årlige samlingen har fått skikkelig fotfeste. Det er en ganske liten, men svært dedikert gjeng som dukker opp hvert år. I år var det 23 mennesker på festen, og nivået var som vanlig svært høyt. Jeg aner en viss konkurranse i forhold til å stille i det feteste kostymet...

BTW: Richard fikk utmerkelsen "Årets kostyme" etter en spennende avstemning. AG kom på delt 2. plass med Simon bare én fattig stemme bak vinneren. The Grinch kunne reise herfra med en fersk utgave av Nightmare on Elm Street BD.

Her kan du se en liste over årets deltakere. Hvis det er lastet opp et festbilde av vedkommende, vil den grønne haka ha rød ramme. Da kan du klikke på den for å se bildet.

Forberedelsene i år begynte faktisk ikke før dagen før festen. Jeg tok fri fra jobb på fredagen for å handle inn og begynne forvandlingen av huset fra et hyggelig hjem til Haunted House. Majken og AG dro på jobb i åttetia (Majken jobber som gulvratter hos svigermor tre dager i uka (vi fikk visst ikke barnehageplass)). Jeg begynte med å rydde vekk alt som har med boende å gjøre, og reiste så ut for å handle inn alt vi trengte til festen.

Første stopp var jobben på Fornebu. Jeg hadde klart å glemme å ta med høyttalerne jeg skulle låne, så jeg snek meg inn via garasjeanlegget, holdt meg i skyggen, og listet meg forbi alle jeg jobber sammen med... - Hei, er du her nå? Måtte så klart møte sjefen. Ikke at det gjorde noe, men den slue planen var å komme meg umerket inn og ut. De øvrige ni medarbeiderne satt med nesa godt ned i skjermene sne, og jeg kunne dra med meg to store høyttalere og en forsterker på en tralle uten at noen merket noe. Så hvis dere leser dette - ups ;)

Neste stopp: Manglerud senter. De har Oslo og Akershus' beste Halloween-butikk. Jeg skulle shoppe kostyme til meg og linser til AG. Jeg klarte selvsagt ikke å motstå ei søt jente i nattkjole som hang på veggen med et tryglende blikk, så hun ble med hjem. På vei ut kjøpte jeg 14 smultringer. AG og jeg pleier å gjøre det når vi er på Manglerud for å Halloweenhandle. En kjappis innom polet, og så bar det hjemover.

På hjemturen stoppet jeg på Coop OBS og handlet snacks, blandevann, pølser med tilbehør, kremfløte, og alt det andre vi trengte til festen. Mat må man ha - det ble to horn med ost og skinke til lunsj.

Jeg var tilbake i huset ca klokken 12, og 20 minutter senere begynte jeg å jobbe. Først bar jeg opp alle eskene med stuff. Fire søppelposer med diverse sort stoff og skumle skjelett, og halvdaue monstre. Til uinvidde; vi pleier altså å gjøre om hele stua til et skrekkabinett med sort stoff i taket og mange titalls effekter av ymse slag på vegger og skap.

En av utfordringene har vært å få det sorte stoffet i taket høyt nok opp uten at mine høye venner må gå krokrygget hele kvelden. I år fant jeg endelig løsningen. På Clas Ohlson fant jeg noen støttestenger som brukes når man skal skru opp takplater eller lignende - eller når man skal holde stoff oppe i taket på Halloween-fester. Støttestengene består av en teleskopstang som kan bli omtrent 2 meter lang, og så en litt tynnere stang som man skyver opp ved hjelp av et håndtak. Total høyde er 290 cm. En mothake gjør at den siste stanga holder seg i posisjon og en utløser må aktiveres for å løsne grepet. Stoffet la jeg mellom en plastikkplate på støttestaget og taket, og klemte det på plass. Fire slike holdt stoffet nesten helt oppe mot taket under hele festen. Swell!

I 2008 bygde jeg en 190 cm lang kiste (den tredje siden 2001), og den har alltid stått på gulvet med sterinlys på. I år ville jeg gjøre noe annerledes. Jeg satte kista litt opp fra gulvet på to puffer, og så satte jeg PCn som brukes til partymusikken oppå kista. På en stålampe uten lampeskjerm hang jeg et skjelett som Fie og Simon lånte oss i fjor (som har vært her siden), og så satte jeg på hodetelefoner og en spotlight som ga DJen litt synlighet. DJ Death var et faktum. Det ble rett og slett kjempebra, om jeg skal få si det selv.


Her ser du DJ Death in action

Ellers var det ikke så mye nytt. Røykbadet (Ole og Kjersti sin) ble flyttet ut fra kjøkkenet og inn i spisestuen. Vi kjøpte oss microbølgeovn til jul i fjor, så plassen oppå stekeovnen var opptatt. Den ikke så rent lite dominerende hodeskallen som vi fikk av Ole i fjor (som vi har har lånt siden festen i 2005) sto også i spisestuen. To-og-førti-tommern sto i stua og viste bilder fra alle årene inkludert 2010. Heksene sto som vanlig på verandaen og kokte Buttsnutefrosk og andre fredede skapninger (hvem bryr seg vel om slikt i Blokksberg?). Alle de kjente og kjære avrevne hodene, halve kroppene, og avrevne kroppsdelene var spredd utover litt her og litt der. Det eneste nye var den søte lille jentungen fra Manglerud som ønsket alle velkommen fra bakvinduet i bilen til AG. Alle så vel den?

I år skortet det dessverre litt på lydeffektene. Vi har tidligere hatt bankende mennesker og brølende dyr i kjellern, munkemusikk i trappa, og horror sounds på kjøkkenet. I år ble det bare skummel musikk på badet. Jeg har rotet bort både en lydledning og en CD-plate som var nødvendig for gjennomføring av planlagte lyder, og så var det plutselig ikke tid til å fikse det.

Vi holdt på å glemme det, men en tilfeldig kommentar fra Fie om at hun var SÅÅÅÅÅ sulten gjorde at vi plutselig husket å sette på vann til de 48 Halloweenerpølsene. Det var nok et velkomment måltid, for 47 pølser gikk unna på kun kort tid.

Jeg nenvte at jeg hentet høyttalere på jobben. Jeg har bare noen få ganger tidligere hatt skikkelig lyd på festene. I 2004 leide jeg et par aktive PA-høyttalere, i 2005 var det skikkelig rått anlegg på jobben til Rune, i 2006 brukte vi et ganske bra anlegg på Trikkestallen på Torshov, og på MC-bula i Kvernerdalen var det også en del trøkk. De øvrige årene har vi brukt hjemmekinoanlegget. Det er ikke dårlig lyd, men det egner seg best til film. Lyden har vært litt spinkel og det har ofte blitt litt mindre fokus på musikk og dans. I år fikk pipa en annen lyd (bokstavelig talt), og det ble veldig fokus på musikk og dans. Jeg er veldig fornøyd med det!

Jo, og nå kom jeg plutselig på at det var tre nye effekter til på festen i år. Det ene er en Philips LED-lampe som kan skifte farge. Det er en slik gjennomsiktig sak som ser veldig futuristisk ut. Den sto inne i glasskabinettet vårt og lagde stemning. Så var det røykmaskinen jeg kjøpte hos Soundshop i Moss i sommer. Den la et teppe av tynn røyk i hele stua, og det ble ekstra skummelt... den siste nyheten var diskolyset som jeg kjøpte sammen med røykmaskinen. Her kan du se en video jeg tok opp i sommer. Diskolyset var ikke så skummelt, men da jeg slo det på litt utpå natta gikk stemningen opp flere hakk.

Her er en video som viser hvordan vi forvandlet huset til Haunted House!

Her er diskolampa jeg brukte

Da gjenstår det bare å takke de fremmøtte for en god fest!

Her er bildene vi tok. Klikk på de små for å se de store. Bla med piltastene.
{sfx ...}