Merknad
  • SlideshowFx Plugin: Error in API Google+ - Invalid grant
A+ A A-

Halloween 2012

  • Overordnet kategori: Artikler
  • Kategori: Halloween
  • Sist oppdatert søndag 04. november 2012 23:32
  • Treff: 3699

25 feststemte mennesker tok turen til Fetsund og årets store happening. Halloweenfest 2012. Etter god gammel oppskrift ble hus og sinn forvandlet fra mykt, snilt og lyst, til sint, slemt og mørkt!

Som vanlig begynner eventlogen med å forklare hva som ble gjort, når det ble gjort, og hvem som gjorde det.

Etter jobb på torsdag startet jeg forvandlingen. Taket ble dekket til med sort stoff, og jeg tok frem mesteparten av propsa som skulle være med.

Jeg følte at jeg hadde ganske god kontroll over tiden, så jeg ga meg såpass tidlig at jeg kunne få satt opp det splitter nye fiberbåndet som ble aktivert den samme dagen. Telenor sa det skulle være klart først 6. november, men den 1. november var jeg på nett. Å gå fra et ustabilt 4G-modem med opp til 8 mbit (som sjelden gikk over 4) til 25 mbit, var en sann fryd. Nå går det an å se på Apple TV uten å sovne mellom hver buffring.

Dagen etter sov jeg til rundt ni, og så fortsatte jeg å "pynte". AG kom ca kl 15 sammen med Majken, og så dro vi og handlet. Alt for mange hundrelapper fattigere, kunne jeg konstantere at godteri, drikke, snacks og slikt var i boks. At vi glemte å kjøpe Halloweenerpølser, det oppdaget vi først dagen etter - og AG måtte handle litt til på lørdagen.

At vi plutselig oppdaget at vi manglet både hint og det på fredag, førte oss hele veien ut til Mye Moro på Lambertseter for en liten ekstra Halloween-innsprøytning. De mørke veggene inne ved TVn ble kjøpt inn fredag kveld. Vi kastet nemlig de gamle i fjor - og det hadde vi glemt. AG kastet inn hånkleet i 22-tiden, og jeg holdt på et par timer til.

På lørdagen tok jeg det, til forvirring, helt med ro. Det pleier ikke være slik. Jeg tror det betyr at jeg er så rutinert nå at jeg vet hvor alt skal, og bruker ikke så mye tid på å teste ut ting.

Festemekanismen til taktrekket ble utviklet enda litt til i år, og jeg brukte bare halve tiden på å feste det. Nå er det ikke lenger hyssing på kryss og tvers - hele trekket satt fast med "gipsjekker" - slike man bruker når man skal skru opp gips- og andre takplater... i taket.

Klokken 16 var jeg egentlig helt ferdig med de store tingene. Det gjensto bare å plassere stearinlys og godteskåler, tenne fakler og sette ut kirkegården. AG kom tidlig og hjalp meg med alt dette også. Klovnesminken og håret fikset AG for meg. De supersøte øyevippene holdt seg på mye lenger enn ventet, og det er veldig bra.

Jeg skal innrømme at jeg droppet et par tidstyver i år. Det var ikke noe audio/video-effekter, hverken på badet eller i kjellertrappa - eller inne i stuen. Jeg er redd det er slik at det bare var jeg som merket at det manglet. Det var også tungtveiende da avgjørelsen om å droppe det ble tatt.

Så begynte gjestene å komme. Som vanlig var folk flinke til å finne på ting, og det de fant på var skikkelig godt gjennomført. Jeg følte at festen kom raskt i gang. Musikken ble skrudd opp tidlig slik at det ikke ble noe dødtid (did you get it!?). Vi har tidligere sett at ved å vente for lenge med å komme i gang, så bruker folk lenger tid på å komme i gang. Akkurat. Men du skjønner hva jeg mener.

Klokka 22-ish serverte vi pizzasnurrer som ALLE sa de syntes var SÅ godt! Og ALLE gledet seg SÅ mye til å spise dem. Det er alltid godt å få noe i magen etter tre timers hard festing.

Ikke lenge etter ble årets kostyme kåret. Det ble superjevnt i toppen, med delt førsteplass. Vinnerne: Fie som den daue sklia hun var - med de ekleste øynene nord for antarktis, og det vidunderlige flotte paret; Kirsti og Terje - som hadde pønta seg skikkelig for anledningen. De feiret Día de los Muertos - en mexikansk høytid der de hedrer og ber for bortfalne familiemedlemmer.

Ikke at jeg vet hvorfor de enkelte stemte som de stemte, men min vurdering er at vinnerne åpenbart hadde brukt mye tid på kostyme og sminke. Uansett vinnere eller ikke, alle som kommer på disse Halloweenfestene er superkule som gidder og vil! Tusen takk!

Resten av festen ble som fester flest. Vi drakk, spøy, hadde oss og sløss. I halv tre-tia forsvant de siste, og en veldig veldig veldig sliten, sint og irritert klovn kunne hive beina på bordet og slappe av. Nei, vent. Det er ikke sant. AG pisket meg opp av sofaen, og vi ryddet ned ca 60% av staffasjeriet før vi heiv oss til sengs i hvert vårt rom (så ikke det var noen uklarheter rundt det) rundt halv fire.

De lange bildetekstene kommer ikke med her, så¨hvis du vilo - kan du se bildene på Picasa også.

Her er bildene jeg tok. Klikk på de små for å se de store. Bla med piltastene.
{sfx ...}