A+ A A-

Se opp, Bjørkelangen - her kommer Kyrre

  • Overordnet kategori: Artikler
  • Kategori: Huset
  • Sist oppdatert onsdag 25. oktober 2017 20:52
  • Treff: 2759

Dette er mitt femte boligkjøp. Kongsvingergata på Sagene, Tevlingveien på Furuset, Colletts Gate på St. Hanshaugen i Oslo, Sydoverveien i Fetsund - og nå Bjørkelangen.

Se opp, Bjørkelangen - her kommer Kyrre!

Jakten på hus begynte rett før jeg solgte mitt eget hus. Usikkerheten rundt hva jeg selv kunne forvente i pris, gjorde at jeg ikke hoppet på noen eiendommer med en gang. Jeg så på et par hus, men de ga meg ikke noen godfølelse what so ever, så jeg la aldri inn noen bud. Jeg begynte å gi bud etter at jeg hadde solgt mitt eget hus. Først ut var et veldig fint hus på Borgenfeltet, men det var noen med mye mer penger enn meg som trakk det lengste strået - og det var synd - for det var et fiks ferdig hus jeg kunne flyttet rett inn i.

Dette var uken før 17. mai, og det begynte å krible i magen, for jeg skulle jo tross alt overlevere mitt hus til ny eier om ikke så veldig mange måneder. Det ville blitt i overkant komplisert å ikke ha noe sted å bo... selv om Majken fant en god mellomløsning; "bo i telt i hagen til mamma".

Torsdag 21. mai var det visning på huset du ser på bildene. Ut fra det som sto på nett, så jeg jo at det var litt å gjøre der. I taksten sto det blant annet at badene måtte rehabiliteres asap. Jeg er ikke så redd for å pusse opp, for det har jeg gjort mange ganger før. Det jeg er redd for, er å bruke opp alle pengene på å kjøpe hus, for så å ikke ha nok igjen til å pusse opp for. Altså var jeg helt avhengig av at dette huset ikke gikk så høyt.

Det hadde allerede kommet inn et bud 50 000 under prisantydning, så jeg visste at det ikke ville gå for en slikk og ingenting. Huset i seg selv er det ikke noe galt med. Det er fra 1980, og har ingen synlige store feil. Jeg la meg på prisantydning, og så økte den andre budgiveren én gang - og så landet siste bud fra meg på 75 000 over prisantydning.

Overskuddet etter salget av egen bolig er ikke digert, men jeg har nok til å pusse opp minst ett av badene og kjøkkenet. Det er det som koster mye penger, og krever håndverkere. Alt det andre klarer jeg selv med litt maling, sag og hammer... og vinkel, og stikksag, og dor, og spikerpistol, og pussekloss, og kniv, og tømmerblyant, og håndoverfres, og slipemaskin, og høvel, og meisel, og tommestokk, og slegge, og kjøpekort på Maxbo.

Min plan er å først pusse opp det ene badet. Det bør jeg få ferdig før Majken og jeg flytter inn. Kjøkkenet kommer også til å bli tatt med en gang. Utvendig må huset vaskes godt i år. Det er mye sopp på malingen, og det må tas før det begynner å spise på treverket. Det er heldigvis ikke dyrt - men det er mye jobb. Neste år kommer jeg nok til å male om. Jeg er ikke så glad i beige, dah...

Ellers får jeg ta en vegg av gangen til alle rom er fikset. Jeg har lyst til å dra av alt panel, og henge opp gips og male. Det blir et ganske annerledes preg på huset. Kjøkkenet tenkte jeg skulle få smartpanel. Det blir veldig hjemmekoselig med en gang, og jeg trenger et rom som er superpent! Jeg digger kjøkkenet jeg har i dag, så jeg kommer nok til å videreføre den stilen. IKEA for litt av penga!

Hva er fint med å bo på Bjørkelangen, da? Aner ikke. Akkurat nå er det fint å bo i Fetsund. Jeg var skeptisk til å flytte denne veien i 2008, men nå trives jeg godt. Jeg antar at jeg vil trives i Bjørkelangen, også. Etter hvert som Majken blir eldre, vil jeg nok engasjere meg i noe idrett eller skoleaktiviteter. Det er sikkert et verv eller to jeg kan ta. Det store plusset det neste året, er at barnehagen til Majken er to gode steinkast fra huset. Du kan faktisk se det på et par av bildene. Majken kommer sikkert til å kose seg når jeg sender henne alene opp til barnehagen... når jeg vil sove lenge eller bare ikke gidder. Neida, jeg bare tuller. Klart jeg ikke gjør. Joda.

Jobben min i Lillestrøm beholder jeg foreløpig. Det blir omtrent 3 ganger så langt å kjøre hver vei, men lovnadene om bedre trafikkavvikling mellom Fetsund og Lillestrøm når den nye 4-feltsveien står ferdig fra desember 2015, gjør at det er et lite håp om at jeg vil bruke mindre enn 55 minutter til jobb. Jeg har for anledningen kjøpt meg elbil, rett og slett for å spare penger på all kjøringen hit og dit.

Da er det bare å ønske meg lykke til, og håpe at det finnes en jente til meg der ute. Hun må gjerne være mellom 36 og 40, og pen. Og snill. Og så må hun like en med litt mage. Si i fra hvis du kjenner noen som vil bo på Bjørkelangen sammen med meg, da.

Klikk på salgsannonsen for å se større versjon.