Merknad
  • SlideshowFx Plugin: Error in API Google+ - Invalid grant
A+ A A-

Veggfliser enklere enn jeg trodde

  • Overordnet kategori: Artikler
  • Kategori: Tevlingveien
  • Sist oppdatert onsdag 08. august 2012 16:29
  • Treff: 1796

Det er ikke mye her i verden jeg ikke tør å gjøre, ikke mange hindre. Men det å smøre lim på en vegg, og så tenke seg at jeg skal klare å få små steinbiter til å sitte fast - og henge rett, det er noe jeg alltid har sett på som en umulig oppgave.

Men jeg skulle ha fliser på veggene mellom over- og underskapene i det ene hjøret, samt over oppvaskbenken. Det var ikke snakk om mer enn 3,5 kvadratmeter som skulle dekkes. Fra før hang det tilårskomne blå og mørkeblå filser der, og de var festet på sponplater som så var spikret fast til veggene.

Ikke noen bra løsning på sikt, og blåfargen passet heller dårlig til mine fargevalg ( se artikkel om fargevalg). Nok en gang ble flisebutikkene i Oslo frekventert av unge Johansson - og det måtte en forkjølet og veldig søt (og kundevennlig) pike til for å få meg til å bruke mer penger på disse flisene enn jeg hadde brukt på klær i hele 2001 (jeg kunne fortalt deg hva det kostet, men da hadde jeg måttet drepe deg etterpå).

Men flisene er veldig fine. Hun gjorde et godt valg for meg. Og jeg var egentlig ikke i tvil da jeg sto der med en helt flat fils og en ruglete flis. Den ruglete var mer enn dobbelt så dyr, og sikkert femten ganger så pen.

Å sette opp disse flisene ble etterhvert et mareritt for meg. Ikke selve flisearbeidet, men tanken på å måtte gjøre det. Jeg utsatte, utsatte og utsatte i det lengste. Men den 24. juli tok jeg motet til meg og satte i gang.

Så lett. Så utrolig lekende lett. Jeg primet veggene to ganger (for å få feste til limet), brukte benkeplatene som vater, limte på flisene (brukte kryss), tørket bort overflødig lim og fuget to dager etterpå. Selve fugingen var ennå enklere. Jeg valgte en smidig og fin fugemasse. Lys og trivelig. Kunne nesten tatt den med meg på byen... ehh...

Å polere flisene var kjempegøy. Å se glansen komme frem var veldig givende. Kjøkkenet gikk fra å være litt småkjipt til å kaste glans over hele huset!

Jeg er veldig fornøyd med arbeidet på kjøkkeneflisene. 

Her er bildene. Klikk på de små for å se de store. Bla med piltastene.
{sfx ...}