A+ A A-

Feil på godt og vondt

  • Overordnet kategori: Artikler
  • Kategori: Tevlingveien
  • Sist oppdatert onsdag 08. august 2012 16:29
  • Treff: 1442

Å pusse opp alene er ingen spøk. Det er ikke så vanskelig heller, men innimellom kommer man borti ting som er vanskelig og ikke minst slitsomt å finne ut av selv.

Internett har vært til god hjelp mens jeg har jobbet med kjøkkenet. Tips, råd og idéer ble hentet inn fra ulike tilbydere på nettet og på telefonen.

Men ikke all hjelp i verden kan alltid hjelpe når man står midt oppe i et problem. Som for eksempel da jeg etter å ha lagt et par rader med fliser fant ut at hele gulvet ikke var i vater og helte fra den ene veggen. Ikke noen idéell situasjon, og for en hobby-flislegger ikke så lett å gjøre noe med. Det eneste som kunne ha gjort dette bra, var å rive av flisene, rive opp hele gulvet, rette av og legge nytt gulv. Itte på vilkår, var i alle fall én setning som sto i hodet på meg den kvelden. Et par andre setninger jeg hadde i hodet inneholdt ord som bør være uskrevet her på denne webisiden.

Det ble bra selv om gulvet er skjevt. Skjevheten er under kjøkkeninnredningen, og jeg kompenserte med å justere litt på måten sokkelen ble konstruert. En fagmann ville nok ha felt et par tårer...

Bortsett fra det med gulvet har jeg ikke funnet mange feil i ettertid. Jeg støtte på noen utfordringer, men med riktig verktøy og litt tid med tenktehatten på, fant jeg ut av det. Jo, nå kom jeg på en ting til: Flisene over oppvaskbenken ble ikke snorrette. Og det er kun latskap som er årsaken. Jeg orket ikke demontere hele oppvaskbenken. og fikk derfor ikke festet en horisontal rettelist i bunnene av fliserekkene. Resultatet ble at flisene seg litt på den ene siden. Det var her feil på "godt" kom inn - sjarmerende med gamle hus som ikke er Blokk Dattne'-rette, ikke sant?