A+ A A-

Hjelp! Jeg flytter!

  • Overordnet kategori: Artikler
  • Kategori: Tevlingveien
  • Sist oppdatert onsdag 08. august 2012 16:29
  • Treff: 1500

Jeg tror man bør ha genuin interesse for å drive et hus hvis man skal bo i et. Det krever masse egeninnsats for å holde det ved like, og det koster en del. Bare fullverdiforsikringen koster meg nesten femten tusen kroner i året. De kommunale kostnadene ligger på rundt åtte tusen. Jeg har ligget på et gjennomsnittlig forbruk på tjueto tusen kilwattimer. Med dagens strømpriser tilsvarer dette en årskostnad på ca. 12.500 kroner - og da er ikke plutselige hopp i strømprisene iberegnet. Det er på tide å finne noe som ikke koster så mye å eie.

I tillegg til bokostnadene har jeg jo lånet til banken. Med dagens rente står det bra til på den fronten, men totalt sett blir dette veldig mye penger for én stakkars sjel. Jeg har jo både bil og motorsykkel om skal forsikres og brukes...

Selv om kostnadene er mye av årsaken til at jeg flytter, skal det ikke skyves under en bunke regninger at jeg også har savnet tiden da jeg bodde på Sagene. Jeg var mye mer aktiv, hadde et enklere sosialt liv; "Kyrre, vil du være med på..." "Jepp, det vil jeg!". Nå er det ofte: "Nei, jeg må klippe plenen..." " Nei, jeg må sage ved..." "Nei, jeg må komme meg hjem med bilen..." "Nei, jeg må rydde..."

Ok, å rydde må jeg fortsatt gjøre, men jeg slipper alle hus-tingene, og jeg kan gjøre ting sent på natten uten å tenke på 280 spenn i taxi-regning - eller siste bane hjem (yeah, right...).

Huset er taksert, jeg har begynt å pakke og kaste stuff - for stuff blir det når man har 224 kvm å rote på. Tro meg. Jeg har leid et rom hos City Self Storage, og siste uka i august regner jeg med at jeg er klar til å fotografere og legge ut annonser.

Hvor skal jeg så flytte? Jo, jeg ser meg om etter en 3-roms på rundt 70-80 kvm i området fra Sagene/Torshov ned mot Kiellands Plass, opp og rundt St. Hanshaugen og ned mot Bislet. Det blir ikke enkelt, for jeg er ganske sær blitt etter å ha bodd i hus. Jeg MÅ ha balkong, jeg MÅ ha en park i nærheten, jag BØR ha parkeringsplass og jeg BØR ikke bo i femte uten heis.

Det er noe ved å selge dette huset som ikke er så kult. Det var morfar som bygde det, mamma vokste opp her, jeg vokste opp her og jeg har masse minner herfra. Det som bugger meg mest er at familien min også har masse minner herfra, og nå bestemmer jeg at det skal selges og falle i fremmedes hender... det er ganske trist...