A+ A A-

Jenter på byen for å kverulere

  • Overordnet kategori: Artikler
  • Kategori: Jenter
  • Treff: 2621

Anne-Britt er ikke enkel å ha med å gjøre. Men hun er enkel å beskrive...

Anne-Britt er på byen med venner eller med kjæresten sin. Hun drikker alkohol, men blir sjelden for full. Men hun er en potensiell svigermor slik vi kjenner dem fra utallige vitser og historier. Anne-Britt er kverulant! Hun er en profesjonell pruter og har bilder av Juritsen over senga hjemme i leiligheten som er fylt opp av møbler det er betalt alt for lite for i forhold til det vi andre betaler.

Anne-Britt kverulerer med dørvakta;: "Hvorfor må JEG vise leg!!" Det er ikke et spørsmål, det er et krav om full underkastelse fra vakta sin side og anerkjennelse til en senere anledning.

Anne-Britt kverulerer med kassereren: "Hvorfor koster det sååå mye å komme inn!!" Det er ikke et spørsmål, det er et krav om at ledelsen ser på antall besøkende og markedet for øvrig og justerer inngangsprisen deretter.

Anne-Britt kverulerer med garderobevakta: "Hvorfor kan jeg ikke betale etterpå!! Jeg skal da ikke betale for en vare jeg ikke har fått ennå!!" Det er ikke et spørsmål, det er et krav om å betale først etter at jakken er oppbevart og etter at hun har sett at den er hel og at det ikke er noe borte fra lommene. Varen først - så betalingen. Og hvis ikke garderobevakta klarer å huske hennes ansikt blant de fire hundre andre som kommer til å henge fra seg jakkene i løpet av kvelden, da er det ikke mye til garderobevakt og vedkommende bør helst byttes ut før kvelden er omme.

Anne-Britt kverulerer med bartenderne: "HVA!! Hvorfor koster én øl så mye!! Og hvorfor har dere ikke Hansa!!!" Det er ikke spørsmål, det er en offisiell uttalelse fra en, i hennes øyne, verdensvant kvinne som krever at ledelsen ser gjennom papirene sine for å kartlegge hvor ofte de får slike kommentarer og på den måten kan tilpasse prisene og utvalget til gjestenes (hennes) ønsker (krav).

Anne-Britt kverulerer med Disk Jockeyen: "Hvorfor spiller dere ikke Blues!!!" Det er ikke et spørsmål, det er et krav om at musikkstilen skal endres NÅ til tross for at klubben har hatt samme musikkstil de siste tre årene med stor suksess. Ikke fordi det er det beste for klubben, men fordi HUN vil det, og fordi hun (i hennes øyne) vet best. Om gulvet tømmes fordi hun får innvilget sitt krav, det bryr hun seg ikke noe om. Som regel kommer hun med en platt kommentar som; "Det mølet du spiller nå er det "ingen" som liker!!" Hun ser visst ikke at man ikke kan se fargen på dansegulvet bare for folk…

Anne-Britt har en ekte tøffel av en patetisk mann ved sin side, eller helst litt bak. Hun turer frem i sitt eget tempo, og er foregangskvinne i foreninger og hun tar på seg verv i hytt og pine. På denne måten kan hun opprettholde sitt brennende behov for kontroll. Folk må bøye seg, og dette elsker hun. Hvis hun ikke får det som hun vil, eller ikke får svar på sine spørsmål med en gang, går hun til høyeste hold og gir seg ikke før hun har fått oppreisning. (ehh....)

Anne-Britt er en oppdiktet person.