A+ A A-

Nettbutikken er LIVE

  • Overordnet kategori: Om meg
  • Kategori: jobb
  • Treff: 1596

Dette er ikke en annonse! Eller... jo, på en måte er det vel det. Det er ikke en betalt annonse, kan jeg i alle fall si. Det er nemlig "min" nettbutikk. Jeg byttet jobb i februar, og er nå Butikksjef E-handel for Felleskjøpet. Å jobbe med noe i 4 måneder, som ikke en gang er publisert, gjør at lanseringen blir mer enn forløsende :)

At det ikke er en betalt annonse er egentlig feil å si. Jeg får jo lønn :)

De fleste som kjenner meg har nok fått med seg at jeg har byttet jobb. Den 18. februar 2013 gikk jeg fra å jobbe med kjøpsløsningen til Norwegian, til å drive nettbutikk for Felleskjøpet. Nettbutikken har vært i en utviklings- og testfase siden lenge før jeg begynte. Da jeg kom inn var selve designet på plass, og den tekniske integrasjonen var godt i gang. Min jobb har til nå vært å komme med muntre tilrop, og til å fylle opp Jira med bugmeldinger og gode forslag til forbedringer. De siste fem ukene har gått med til testing og venting, og testing igjen (og mer venting). Å vente på IT er jeg vant til, men det gjør det ikke noe enklere...

Som sagt er vi litt forsinket, men ikke voldsomt. Den opprinnelige planen var å lansere 22. mai, og 4 uker går fort når man delvis må bygge om den ene grunnstenen i produktimporten mellom nytt og gammelt system, fordi man støtte på et undervannsskjær.

Jeg kan ikke gå i detaljer, men det er ganske innlysende at når man skal bygge en moderne nettbutikk inn i en gammel teknisk løsning, så møter man på noen utfordringer. Felleskjøpets butikker bruker det samme systemet som oss, men vi har et mye større behov for produktinformasjon. Det er her det begynner å bli komplisert. Vi skal altså bruke den opprinnelige produktdatabasen som i hovedsak inneholder produktnavn, produktnummer og pris - og så skal vi lage en flott nettbutikk med bilder og tekster. Det har vi gjort :) og det har vært en tidkrevende og komplisert oppgave.

Det samme gjelder ordrebehandlingen. Det er bygget inn i Felleskjøpets eksisterende løsninger, og fra varen legges i handlekurven til den fysisk ligger på postkontoret, skal den gjennom et hierarki av små og store systemer som alle skal snakke sammen på samme språk. Det er kundeprofiler, faktureringsrutiner, plukklister, integrasjon mot Bring, utskrifter av pakksedler og kvitteringer, og så videre og så videre.

Vi har jobbet med flinke folk både internt og eksternt, og det hele ble landet på relativt kort tid. Det er ekstremt mange ting som skal på plass, og mye det skal tas hensyn til. Å starte en proff nettbutikk er ikke gjort i en håndvending.

Hva nå, da? Jo, det er nå den egentlige jobben min begynner. Det er nå jeg skal være butikksjef med fokus på tall; trafikk og salg. Det er nå vi skal begynne å utvikle konseptet og innholdet. Vi skal så klart ikke drive med hest for alltid. Felleskjøpet har masse spennende produkter å by på, og vi skal bygge opp nettbutikken med flere kategorier over tid.

Litt etter tidsskjemaet kan vi altså endelig løfte på sløret og vise frem dama vår. Hun er jammen meg pen :)

https://www.felleskjopet.no