A+ A A-

2017 Tesla Model S

På langtur med elbil i Norge

Drøyt 1300 kilometer gjennom store deler av den sørlige delen av landet vårt ble unnagjort uten hverken rekkeviddeangst eller følelsen av å "aldri komme frem". Vi har vært en hel dag i i Dyreparken, besøkt familie i Rosendal, en halv dag i Mikkelparken. Her er noen ord og bilder om bilturen.

Les mer: På langtur med elbil i Norge

Vi må knuse elbilmytene

Daglig ser jeg venner og bekjente poste lenker til feilaktige elbilmyter på Facebook, og jeg ser uendelig mange folk jeg ikke kjenner skrive feilaktige påstander om forurensning og fordeler forbundet med bruk og kjøp av elbil. Jeg blir helt oppriktig litt lei meg på vegne av dem som ikke vil forstå. Dem som ikke vil sette seg inn i hvordan dette egentlig henger sammen. Vi må knuse elbilmytene slik at vi kommer oss videre og langt forbi bruk av fossilt drivstoff.

Les mer: Vi må knuse elbilmytene

Vil du værra med på påsketur i elbil

Årets påsketur gikk fra Bjørkelangen, via Kalbakken i Oslo, og hele veien til Malung i Sverige. Denne turen har jeg kjørt mange ganger før i fossilbil, og denne gangen skulle vi oppholde oss i en elbil hele veien. Turen ble planlagt i overkant tidlig og mye. Som fersk elbilbilist på langtur (den forrige elbilen gikk ikke så langt, den) er det litt å lære om å ha is i magen og kjenne sin egen bil. Les om kjørekomfort, lading, og transport av ski uten takstativ.

Les mer: Vil du værra med på påsketur i elbil