A+ A A-

Endelig fikk jeg bilen min

  • Overordnet kategori: Artikler
  • Kategori: Kyrres biler
  • Sist oppdatert torsdag 19. februar 2015 13:49
  • Treff: 1728

Så er den min! Den flotte Mondeoen jeg har ventet så lenge på. Samme dag som vi kom hjem fra ferie i Spania kunne jeg kjøre til Skien og hente doningen. Det var litt vemodig, men samtidig helt greit å takk den gode gamle Focusen for følget.

Focusen ble kjøpt inn for å dekke et lenge savnet behov: Stor motor! Jeg hadde da en Mondeo uten alt for stor motor, og jeg ville ha noe som rørte litt på seg. Det fikk jeg virkelig. Aldri før hadde jeg eid en bil som gikk i mer enn 215 km/t. Aldri før hadde jeg eid en så morsom bil. Den var veldig praktisk samtidig som den kjørte fra de fleste bilene rundt meg på vei til jobb hver dag.

Focusen og jeg hadde noen fine turer sammen. Den som huskes best (før årets sommertur) var Amsterdam 2005. Det ble behørig filmet og farstrekorden ble notert. Vi hadde mange korte og noen litt lenger turer, men nå skal den få ny eier - og jeg en annen bil.

Den nye bilen er en 2006-modell som har gått ni måneder i Tyskland. Den er helt fullpakket med utstyr og fremstår som kliss ny. Turen hjem i dag feide bort all tvil om jeg hadde valgt feil eller ikke. Motoren er en 2.0-liters turbodiesel på 130 hk. Den er utrolig trekkvillig og veldig sivilsert å kjøre med. Vi tok "gamleveien" til Skien (RV32), og selv på en såpass svingete vei med mange bakker, kunne jeg ligge i 4. gear og kontrollere hastigheten med gassen. Jeg kjørte i alt fra 60 til 120 km/t (forbikjøring) på samme gear. Dreiemomentet på denne bilen er helt rått. Det er litt uvant å måtte geare på bare 4500 o/min (Focusen gikk til 7000), men jeg kommer inn i det snart.

Utstyrsnivået er som sagt overlegent. For de som forstår seg på slikt kommer det her en liste: Ventilerte og oppvarmede for- og bakseter, 4-veis justerbart ratt, bakkebelysning under speilene, regnsensor, ryggesensor, DVD-navigasjon med Bluetooth stemmestyrt kopling mellom mobiltelefonen og bilens audiosystem (jeg bruker skjermen i bilen til å se hvem som ringer, og til å ringe ut), 6-skivers DC-skifter, inngang for ekstern lydkilde i hanskerommet (f.eks. iPod), 8-veis elektrisk justerbare forseter, oppvarmet frontrute, automatisk avblendbart bakspeil, kjørecomputer med masse info om snittforbruk, snitthastighet, distanse som kan kjøres med gjenværende mengde drivstoff, osv, osv. Så technofreak som jeg er, er jo dette en diger alt for dyr våt drøm som gikk i oppfyllelse!

Her er bildene. Klikk på de små for å se de store.


Selger og forhandler ser over bilen.


Siste bilde av St'n på kyrre.net


Kyrre signerer kjøps- og lånekontraken.


Og så er handelen i boks! Flere bilder kommer av den nye bilen.