A+ A A-

Så var det på tide å bytte bil - igjen

  • Overordnet kategori: Artikler
  • Kategori: Kyrres biler
  • Sist oppdatert torsdag 19. februar 2015 13:49
  • Treff: 2262


Dette er nøyaktig slik bilen ser ut. Det var ikke det i utgangspunktet. Jeg fant et bilde av en stasjonsvogn i riktig farge men med feil felger, og så fant jeg en sedan med riktig felger og feil farge. Det var litt feil vinkel på sedanen, men i Photoshop er nesten alt mulig. Looking good... ;o)

Det har gått mer enn et år. Tiden flyr. Lenge siden sist. Siden sist jeg byttet bil. Det er i alle fall lenge siden jeg hadde helt ny bil. De siste tre bilene har vært bruktbiler. Nå har jeg kjøpt helt ny bil! Det har blitt en del biler med oval i grillen siden jeg tok lappen i 1986.

Det begynte med en Ford 20M i 1986, så en Ford Transit i 1987 (ny), Ford Escort stasjonsvogn i 1993 og 1995 (begge nye), Ford Mondeo sedan i 1996 (ny), Ford Puma i 1998 (ny), så Mondeoen igjen fordi jeg ikke fikk solgt den (ti måneder med to biler = dyrt), Ford Fiesta Sport i 2001 (ny), Ford Mondeo stasjonsvogn (brukt) i 2002, så gikk det bare 13 måneder før jeg byttet inn i en 2001 Ford Mondeo (brukt), og i mars i fjor kjøpte jeg den bilen jeg kjører nå; en 2002 Ford Focus ST170 (brukt).

Nå er jeg klar for ny bil - og det ble nok en Mondeo! Som vanlig var jeg litt sent ute med å sette i gang. Planen er å ha ny bil før sommerturen til Spania. Jeg hadde et par-tre krav til min nye bil, og ville helst bestille fra fabrikk. Fabrikkene har selvsagt lang leveringstid, og det lot seg ikke gjøre å få bil før ferien. Det kunne jeg ikke akseptere, så det ble en bil på vei til landet. Jeg måtte droppe det ene kravet - dessverre det viktigste; navigasjon. Det fantes ingen biler i landet med navigasjon, og heller ingen på vei (og heller ingen brukte).

Ny info 23. mai!
Det lot seg dessverre ikke gjøre å få til nybilkjøp med personalrabatt slik jeg pleide å få. Jeg har jo sluttet å jobbe for Matrix (som jobber for Ford) - for en hel uke siden. Tenk at jeg kunne være så dum å tro at jeg fikk "spesialbehandling" etter nesten 13 år i samme seng som Ford... I ren desperasjon holdt jeg på å kjøpe en Subaru Legacy, men den hadde ikke oppvarmet frontrute, så det ble det ikke noe av.

Jeg søkte litt på nettet og fant en Ford-forhandler i Skien som fant en bil for meg i Tyskland. Det er ikke å regne som bruktimport, og jeg får alle garantier og alt i orden (men ikke automatiske kjørelys - oh, who cares about kjørelys!).

Det var særdeles rask ekspedering å få fra Solberg Bil AS. John Andre Steinhaug (også kjent som Steinar) snuste opp bilen for meg i løpet av en halv dag. Bilen er allerede bestilt fra Tyskland, og den ankommer Norge om et par ukers tid. Sikkert ikke like praktisk å ha et kundeforhold til en forhandler i Skien, men de er kjent for utmerket kundebehandling - så da blir det slik. Hva slags Mondeo er det? Jo, det er en 2006 Ford Mondeo Titanium X stasjonsvogn med 130hk TDCi-motor. Pynten på bløtkaka er at denne bilen har ALT mulig utstyr. DVD-navigasjon, ventilerte forseter, varme i alle seter, elektrisk innfellbare sidespeil, regnsensor, skinninteriør, 18" polerte aluminiumsfelger, Xenon-lys, 6-trinns manuell gearkasse, osv, osv...

Årets sommertur kommer til å bli Europaturen over alle Europaturer. Bærta mi skal være med, og vi skal kjøre superflott kjerre!

Mange vil nå spekulere på om det snart dukker opp en artikkel om at ny barnevogn er kjøpt inn. Det er nok ikke tilfelle. Jeg har bare innsett at jeg trenger stor bil. Jeg driver med så mye rart hele tiden, og Focusen er allerede blitt slitt i baksetene og rundt bagasjerommet fordi jeg dytter inn ting som ikke har noe i en sportslig bil å gjøre. Den nye jobben krever også en litt mer fleksibel bil enn en kombikupé. Parkering er ikke noe problem lenger (det var jo litt av årsaken til bilbyttet sist), for jeg har fremdeles p-plass i p-huset nedi gata.

Her er bildene. Klikk på de små for å se de store.


Fett interiør. Den store skjermen betjener alt sammen: Radio, CD, navigasjon, temperatur, kjørecomputer, osv.


Nærbilde av navigasjonsenheten.