A+ A A-

Sommerferie 2006 - hjemreisen

  • Overordnet kategori: Turer hit og dit
  • Kategori: Spania
  • Sist oppdatert torsdag 10. november 2011 23:20
  • Treff: 1184

Det ble en drøy tur hjem. Mange, mange, mange timer i bil uten pause. Det var tøft, men vi var begge innstilt på å komme oss hjem raskt, og en deilig overfart med Kiel-fergen ventet på oss.

 

13 timer i bil med kun 30 minutters spisepause (det er faktisk ikke overdrevet). "Vips" så er vi på Ibis-hotellet i Bordeaux.

Jeg har akkurat fått vite at Netcom igjen(!) har sperret mobilabonnementet mitt fordi jeg har overskredet 2500 kroner. Altså har jeg klart å bruke mobilen for mer enn 5000 kroner på tre uker. Det blir en runde med Netcom når jeg kommer hjem. Det kan jo rett og slett ikke stemme! (Det stemte red. anm.)

Siste etappe før ferien er over
Klokken 09:15 forlater vi hotellgarasjen til Ibis-hotellet i Pessac (Bordeaux). Vi har 1375 kilometer å kjøre til Bremen. Det ble litt over 12 timer i bilen denne dagen.

Frokosten fortærer vi i bilen for å spare tid. Trekantbrød med ost og skinke. 15:15 var første stopp unntatt tisse- og tankepauser. Vi spiser salat på en veikro ganske langt nord i Frankrike. Store deler av Frankrike er overskyet. Det er fint å kjøre bil uten sol. Mindre slitsomt for øynene, og ikke så varmt i bilen. Temperaturen ligger nå på rundt 26 grader. Vi møter de første regndråpene på tre uker. Det ble med en liten skur.

16:42 kjører vi inn i Belgia. Litt humpete veier her. Vi tror nok at mangelen på vedlikehold er årsaken til at det ikke står et eneste veiarbeidskilt i hele Belgia.

18:28 kjører vi inn i Tyskland. Trafikken roer seg litt, og AG opplever for første gang i sitt liv å kjøre i 210 km/t. Farta fra nå av ligger stort sett over 170 km/t, opp mot 200.

21:45 ankommer vi Ibis Bremen Sentrum (EUR 52 inkl. garasje). Helt greit hotell. Tyskland vinner 3-1 over Portugal og hele Bremen tar av. Bilene tuter til langt utpå natta.

Søndag morgen, siste etappe. Sjarmøretappen, kan man kanskje kalle den. 207 km opp til Norwegenkai i Kiel. Vi hoppet inn i bilen 09:30 og sto på kaia 11:06.

Fergen var en time forsinket fra Oslo på grunn av motorproblemer. Vi hadde egentlig bestilt en 3-stjerners lugar (den siste lugaren som var igjen), men ble satt på liste for oppgradering til 5-stjerners. Vi hørte ikke noe, og gleden avr til å ta og føle på da vi åpnet døra til lugaren. Samme som på veien ned - to rom (salong og soverom med dobbeltseng), fri minibar og LCD-TV.

Vi lærte noe nytt denne gangen. Når man bor på luksuslugar trenger man ikke stå i frokostkø. Man har da selvsagt adgang til Color Class Lounge med skikkelig frokost (pannekaker og masse god varm mat). Tenk om vi hadde visst det på vei nedover...

Da vi kom hjem fikk vi to overraskelser; en gledelig og en ikke så gledelig. Den gode nyheten først: Vi kunne reise og hente den nye bilen i Skien. Vi tømte gamlebilen og satte kursen for Solberg Bil AS. Litt over fire kjørte vi inn i Skien. En times tid senere kjørte vi avgårde med den nye biloen. Glede O'Glede!

Den ikke så glade overraskelsen var at leiligheten ikke var så fin lenger. Vi visste det så klart på forhånd, men likevel var det litt slitsomt å måtte vaske gulvene og rydde vekk masse greier for å kunne gå og legge oss til kvelden (vi pusset opp badet mens vi var på ferie).

Bildene fra denne ferieturen finner du her.
http://www.kyrre.no/turer-hit-og-dit/spania-2006/318-sommerferie-2006-oppholdet