A+ A A-

Reisehistorie: Tyskland 1981

Her er fortellingen om da Mamma Karin, pappa Jan, søster Helene og jeg dro på sommerferie med campingvogn i 1981. Pappa var på den tiden motorjournalist, og bakteppet for alle våre ferieturer med vogn var at pappa jobbet. Han testet biler og motorsykler underveis, og skrev om det mens vi lå og sov.

I loggboken står det at vi kjørte en Peugeot 505 Turbo. Her er mammas notater.

Merk: Alle lenker i artikkelen åpner i nytt vindu.

27. juni

Reiste hjemmefra ca kl 18:30. Magne (min fetter, sønn av pappas søster Gølin. Red. adm.) hadde ikke kommet. Overnattet utenfor Uddevalla. Det hadde regnet nesten hele veien fra Oslo

28. juni

Dro videre mot Helsingborg. Ringte hjem og snakket med Magne. Tok fergen til Danmark, og Rødby - Puttgarden-fergen. Første ferge kostet 303 svenske og siste 592 danske, begge tur-retur. Vi lovpriser at vi kjører Peugeot diesel. Bensin er dyrt nå. Overnattet på bensinstasjonen rett etter Kassel

29. juni

Det regner fremdeles og det går sent sørover. Vi overnattet rett før WürzburgRiedener Wald bensinstasjon.

30. juni

Dro til Ingolsstadt. Der lånte vi en Audi Cupé som jeg kjørte videre til Bayern. Dårlig vær, men det begynte å lysne. Vi hadde sett ut Chiemsee som mulig område, og der fant vi en plass som heter Lambach (campingplass. red. anm.). Den er ikke noen topplass, men får duga.

1. juli

Ganske bra vær. Har solt oss og har det stort sett bra.

2. juli

Ikke det helt store været, men det er meldt bedre. Var en tur på minigolfbanen i ettermiddag.

3. juli

Jan og jeg dro til München, lånte en BMW M1 og dro til Ingolstadt og leverte Audi'en. Tilbake til München for å levere M1 og låne en BMW 100RS som Jan skal ha i ferien. Skulle hente penger også, men de var ikke kommet (bankoverføring fra Norge - dette var før Vipps. red amn.). Tilbake til Chimsee var det regn og kilometerlang kø. Jeg kjørte Peugeot og Jan BMW. Det var ikke noe moro. 

4. juli

Var en tur i Traunstein og handlet mat. Litt sol og litt regn.

5. juli

Nydelig vær. Masse folk her på weekendtur. Ble solbrente i dag.

6. juli

Lettskyet, pent, varmt vær. Jan har vært og ringt til Köln. Det var kommet litt penger.

7. juli

Denne uken har vært litt av hvert og fra lørdag var det overskyet og regn hver dag. Onsdag morgen pakket vi og reiste hjemover. Vi hadde stort sett regn helt hjem.

Kyrres erindringer

Dette er en ferie jeg nok ikke var så delaktig i. Det ser ikke ut til at det var så mye plass til familie oppi all bilkjøringen til mamma og pappa. Hvor var vi da de var ute på veien? Jeg var 12 og helene var 16. Vi var kanskje gamle nok til å passe på oss selv?

Jeg husker noe, da. Blant annet husker jeg at jeg holdt på å drukne. Gummibåten lå på hodet, og jeg skulle dykke under den og ha hodet over vann i lufta som var under båten. Det jeg ikke visste var at Helene hadde ligget på den og presset ut nesten all lufta. Jeg minnes en viss mengde panikk da jeg fikk vann i munnen og ikke den forventede mengden oksygen.

Da Helene sovnet på den samme gummibåten, og pappa måte kjøre halve Chimsee rundt for å hente henne etter at vind og strøm hadde ført henne langt av sted, det husker jeg også.

Husker også at pappa lå på et innleid vindsurfbrett litt utpå vannet og kikket på toppløse jenter som var på stranda. Jeg kikket også...

Bilene de kjørte husker jeg merkelig nok ikke noe av. Tenk; BMW M1, lissom!

Reisen til Chimsee

Kjøring i området