A+ A A-

Vi snakker om været

  • Overordnet kategori: Artikler
  • Kategori: Været
  • Sist oppdatert onsdag 24. desember 2014 11:32
  • Treff: 2737

 Hei, åssen går det?
 Joa, bra. Med deg?
 Tja, nei... greit nok.
 Fint vær i dag.
 Ja, men det er litt kaldt.

Vi snakker om været. Nordmenn er faktisk de som snakker mest om været på hele kloden vår. Tenk det. Det er kanskje ikke så rart. Landet vårt har alltid vært avhengig av været. Landbruk, fiske, fjellvandring, sykling, og så videre.

På TV er det vær hele tiden. Alle skal vise været. Alle skal ha de peneste menneskene til å presentere været. Ikke NRK, da. De viser VÆRET, de.

Er man pen, og lærer seg de riktige væruttrykkene - og blir gode venner med Se & Hør - da kan man bli rikskjendis i Norge. Det er ganske bra.

Jeg hiver meg på, og kliner til med et vaskeekte værsenter med weboppdatering. Hjemme på balkongen står det en liten regnmåler, måler for hastighet og retning på vinden, samt en måler som holder rede på temperaturer, luftfuktighet, hvor lavt skyene henger, et webcam som knipser bilder av været, slike ting. Værsenteret sender data i sanntid til en PC, som i sin tur overfører tekstfiler med korte mellomrom til webserveren på jobben. Vips, og du kan se akkurat hva slags vær jeg har hjemme.

Værsidene finner du ved å klikke på linken øverst til høyre, eller ved å klikke her: Vi snakker om været!

Måling av været i Collettsgate begynte fredag 18. februar 2005.

RED. ANM.: Værstasjonen ble flyttet til Fetsund sommern 2008.