A+ A A-

Thomas ble nominert

Hvert år samles et hundretalls mennesker seg på Sentrum Scene i Oslo for å se på utdelingen av "Gullblyanten». Gullblyanten er reklamebransjens svar på Grammy, MTV Music Awards og Grand Prix. Det er lagt opp til 10 kategorier. Men det forutsetter at noen har oppfylt kriteriene for kategorien de stiller i.

Thomas er som kjent en ræcer til å skrive gode tekster, om nær sagt hva det skulle være. Og han har som seg hør og bør sendt inn et utvalg av tekstene sine til juryen i Gullblyanten. Og de kom frem til at teksten om Lampeskjermer tidligere publisert i Uten Tittel - bare måtte nomineres.

Redaksjonen var der

Tirsdag 23. april 1996 sto Uten Tittels redaksjon utenfor Sentrum Scene i piskende regnvær og vestavind i håret. Sammen med ett hundretalls andre feststemte mennesker ventet de på å slippe inn i varmen og inn til stjernene. Uten Tittel er et ganske konservativt magazin. Så da redaksjonen sto der i sine stræite kofter med hette og slagstøvler, ble de mildt sagt opprørte over bekledningen til menneskene rundt seg.

Sølvbukser, platåsko, blått skjegg, dollarkjole, pupper trykket over kanten, smoking, lakkerte gummibukser og masse annet rart.

Tom Mathisen

Klokken 21:30 startet utdelingen av priser. Thomas konkurrerte i kategorien «Åpen tekst». Her var det altså innsendte tekster av alle slag som var vurdert. Vi regnet kanskje med at denne kategorien kom sent ut på kvelden, og redaksjonen fant seg en krok å sitte i. Men overraskelsen var stor da kategori nummer to ble introddusert.

Tom Mathisen, ja dere leste rett. Tom Mathisen brekte fra seg noen morsomheter og kunne informere om at det nå var klart for kategorien «Åpen tekst». Og de nominerte er: la, la, Thomas Kirkeby med teksten Lampeskjerm. Utrolig! Thomas er nominert. Vel, ikke så utrolig. Han hadde det i seg. Jeg sa det, jeg. - Thomas har det i seg, sa jeg til Kristin en gang. Hun kan sikkert underskrive på det. Men det virket ganske uvirkelig da vi nå sto der og hørte navnet hans bli ropt opp. Også i en så stor konkurranse - med så mange deltagere.

Hvem vant - Thomas vant!

Da Tom var ferdig med å utlyse kandidatene ble det stille. Nesten stille, musikker dundret i bakgrunnen, men så ble det helt stille. - Og på andre plass: Tre andreplasser. La, la og Thomas Kirkeby! Ja dere, Thomas vant andreplassen. Vi kunne ikke tro våre Øyne da vi så Thomas storme opp på podiet for å ta i mot premien. Han bukket dypt til Tom og tok i mot - premie, applaus, berømmelse, rikdom og suksess! - En herlig mann dere, sa Tom Mathisen. En herlig mann! Velkommen etter, Tom! Han sa det vi alle har sagt siden den gang. Thomas, gratulerer så masse fra alle i Uten Tittel - du er en herlig mann!